Filosofie

Met de lancering van dit concept willen we teruggrijpen naar één van de historische kerntaken van het beroep apotheker, met name de ontwikkeling van eigen formules.

Van oudsher stond de apotheker gekend als de vertrouwenspersoon die voor elke kwaal en kwel een specifieke oplossing kon bieden. Door de uitgebreide farmacologische kennis werd een perfecte mix uitgezocht van planten en kruiden op maat van de patiënt. Formuleringen werden generatie op generatie doorgegeven en minutieus verder verfijnd. Vervolgens werd alles bereid volgens de regels van de galenische kunst en zorgvuldig verpakt met bijhorend label. De apotheker in kwestie leverde telkens zijn formulering af met aangepast advies zoals dat op heden nog altijd wordt verwacht.

Geïnspireerd door deze eeuwenoude traditie ontstond het idee van het kwaliteitslabel Laboratoire Artisanal, bestaande uit voedingssupplementen. Laboratoire staat voor de specifieke ruimte waar met accurate precisie en gegronde wetenschappelijke kennis gezondheidsproducten ontwikkeld worden. Artisanal verwijst naar de authenticiteit en de oorsprong van onze recepten van meerdere generaties apothekers in ons team.

Bij de ontwikkeling van dit gamma werd er tevens kritisch nagedacht over het ecologisch aspect. Dit is het eerste gamma op de Belgische markt waarbij men gebruikte verpakkingen kan laten hervullen. Bovendien zijn alle verpakkingen recycleerbaar.

De combinaties van bovenstaande aspecten resulteert in een kwalitatief hoogstaand en budgetvriendelijk product.